Hoppa till innehåll

Pepparkakspannkakor med lussebullesås

Då vi “missade” att fira den första advent med att äta peppisar, baka lussebullar och dricka glögg har jag tagit igen det på våra frukostar under veckan! I morse stekte jag american pancakes som smakade pepparkaka och toppade det hela med en lussebullesås och tranbär…!

Dessa små pannkakor blev galet goda och med såsen tillsammans – en underbar smakexplosion i min gom! Man får vara försiktig när man använder pepparkakskryddor (ni vet dom där färdiga på påse) de ger en bitter eftersmak om man tar för mycket. Det är något jag kommer på varje år i juletider när jag första gången använder den och kryddar på som vanligt.

pepparkakspannkakor lussebullesås

Pepparkakspannkakor med lussebullesås:
– ½ eko banan
– 1 dl havregryn
– 1 skopa ärtprotein
– 1 eko ägg
– en skvätt kokosmjölk
– ½ tsk pepparkakskrydda
– 1 tsk bakpulver
Lägg alla ingredienser i en mixerbunke, förutom bakpulver. Mixa slätt och tillsätt mer kokosmjölk om det behövs. Blanda sist ner bakpulvret försiktigt. Låt stå och svälla nån minut. Stek snabbt små pannkakor på hög värme i kokosolja. Toppa med en sås gjord på turkisk yogurt vispad med saffransessans (eller äkta saffran). Avsluta med tranbär för mer syrlighet! N J U T!

4 kommentarer till “Pepparkakspannkakor med lussebullesås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *