Hoppa till innehåll

Grönkålssoppa med ägghalvor

Igår testade vi ett nytt recept på soppa, nämligen grönkålssoppa! Hela familjen gillade den. Snabblagad och mer eller mindre så sköter den sig själv. Vi serverade med ägghalvor för de som ville och en smörgås med avokado- & kesoröra.

Grönkålssopppa med ägghalvor:
– 1 gul lök
– 4 medelstora potatisar
– 750gr fryst grönkål
– 1l vatten
– 1 msk buljong
– 1 msk äppelcidervinäger
– 1 paket havregrädde
– örtsalt & peppar
Skala och mixa löken, stek den på medelvärme i lite rapsolja. Skala och skär potatisen i mindre bitar, lägg i kastrullen, häll på kokande vatten och smaksätt med vinäger och buljong. Låt småputtra tills potatisen är mjuk. Häll i grönkålen och låt soppan koka upp. Stavmixa den slätt, häll på grädden, smaka av och servera med ägghalvor!
grönkålssoppa

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *