Hoppa till innehåll

Paus för att ladda – Intervju för Helhetshälsa

Jag har tagit en lång och välbehövlig paus från internet och min blogg. Vi har firat en avslappnad jul med våra familjer, njutit av is, snö och vinter, åkt till min syster i Småland för att umgås, slappa och mysa – få ladda om på riktigt i fantastisk miljö.

image

I köket har vi lagat en massa gott, njutit och inte ätit oss proppmätta på julmaten (vilket många verkar göra) Jag har fått en fantastisk julklapp/present som används flitigt i köket – en professionell blender som skapar underbart fluffiga smoothies. Du kommer få veta mer om min Enpee framöver!

Under december hade Helhetshälsa en julkalender där man varje dag fick lära känna en av deras ambassadörer och deras favoritprodukt. Den 23:e fanns min lucka, så för dig som ännu inte läst min intervju får den i sin helhet här:

I lucka 23 får ni träffa Kostrådgivaren Linda Bryme som bjuder på mugcakerecept och berättar om vem prestationsprinsessan är!

Din blogg upplever vi som en bra blandning av mental träning och kostråd med recept, hur hade du själv beskrivit den?
– Jag skulle beskriva min blogg som en blandning av recept, inspiration och glädje till att laga mat från grunden. Recept som hela familjen kan vara med och laga, som är vegetarisk och som gör din kropp gott. Jag älskar mat och att äta nyttigt gotte till fika eller kvällsmål. Jag vill inspirera och visa att kroppen är fantastisk oavsett hur den ser ut eller presterar. Jag delar med mig av kravlös träning – på gymmet, på yogamattan och ute i naturen. Jag delger mig också av mina upplevelser mot att nå mina drömmar att arbeta på heltid med kostrådgivning och träning.

Du skriver om prestationsprinsessan, vilket är ditt bästa tips när hon slår till?
– Prestationsprinsessan har fått mig att trycka ner mig själv, fått mig att tro att det inte är någon idé och varför ska jag? Jag har jobbat med att se att den insats jag gör duger! Jag behöver inte vara bäst, eller lyckas på första försöket. Allt som sker har en mening och jag lär mig hela tiden av livets med- och motgångar och de omvägar jag tas på för att nå mina drömmars mål. När “hon” knackar på och ger mig prestationsångest, rycks jag med en stund – tills jag kommer på att det inte är sant. Då sätter jag mig ner, skriver en lista på vad det är jag ska göra, bryter ner det i delar och sätter ett datum. Då kan jag bocka av att jag gjort saker, ta tag i det som kanske bär emot och börja agera istället för att reagera. Jag tar hjälp av två ordspråk – Crea diem (skapa dagen) och Jag är kapten på min båt för att påminna mig själv om vart jag ska!

Ur kostrådgivarens perspektiv, vad tycker du är en sund kost?
– En sund kost är en kost där du kan äta av allt, men inte alltid. Där du inte anstränger dig för att “göra rätt” utan slappnar av, men gör aktiva val för din hälsa; som att t.ex. läsa på innehållsförteckningen på livsmedel du brukar äta för att se om det kanske finns ett annat alternativ med mindre tillsatt socker och salt eller en drös med E-nummer. När du kan njuta av en fika med barnen en onsdag eller fira en kollega på jobbet en tisdag. För mig trillade polletten ner när jag insåg att allt jag stoppar in i min mun är det som kroppen ska bygga mig frisk och stark utav. För mig är maten min medicin som håller mig frisk, ger mig energi och skänker njutning.

Vilket är ditt favoritrecept just nu?
– Mitt favoritrecept just nu är till frukost utan tvekan mugcake, eller grötmuffins som mina barn säger. Den går att variera smakmässigt, innehåller bara bra saker för mig och min kropp, det går snabbt att göra och håller mig mätt länge.
Mugcake:
– ½ eko banan
– 1 eko ägg
– 1 dl havregryn
– 1 msk kokosflingor
– en skvätt kokosmjölk
– 1 tsk bakpulver
Lägg alla ingredienser (ej bakpulver) i en hög mixerbunke, Mixa slätt och rör försiktigt ner bakpulvret. Häll upp i en kopp som du smort med kokosolja. Micra på högsta effekt i 2 min. Toppa med en sås på tex äppelmos vispat med turkisk yogurt och avsluta med en klick jordnötssmör och en dust kanel!

julkalender helhetshälsa

Vilken är din Helhetshälsa favorit?
Min favorit ur Helhetshälsas produkter är D-vitamin. Det fungerar till hela familjen. Jag och min man tar två kapslar om dagen, barnen får en kapsel som jag blandar ut i ett glas med vatten och lite apelsinjuice.

Hoppas att du haft en underbar jul, fått göra det som gör dig gott och laddat med ny energi! Nu är det de sista dagarna på året och reflektioner om året som gått och planer för det väntande året är sånt som jag försöker sortera i just nu.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *