Hoppa till innehåll

Fiskpudding

Här kommer ett recept på smarrig och snabblagad husmanskost – fiskpudding. Hela familjen älskar det och vi är tacksamma för att vi fått receptet av bästa vännens mormor! Jag har testat att göra fiskpudding med ris i förut, men det blev inte alls lika bra och tog dessutom en evighet att göra. Denna kan man göra även en vardag, se till att ha lagt fisken i kylen under dagen, så går det snabbt att få den mjuk!

Fiskpudding
– 800 gr torskfile/sej/hoki MSC-märkt
– 4 eko ägg
– 4 dl eko mjölk
– 1 dl osötat ströbröd
– 1 1/2 msk smör att smörja formen med
– 2 tsk salt
– 3 krm vitpeppar
– en dust kardemumma
– fryst dill
Skär fisken i mindre bitar, lägg i kastrull och täck med vatten. Låt småputtra tills fisken är mjuk. Under tiden separerar du äggen och vispar gulan med mjölk och ströbröd. Låt stå och svälla. Vispa vitorna till fluffigt skum. När fisken är mjuk, häll av vatten, och dela den i mindre bitar med en gaffel. Smaksätt med salt, peppar och kardemumma. Häll i äggulorna och blanda ihop. Till sist vänder du ner äggvitorna försiktigt. Häll upp i smord form och strössla lite fryst dill över. Grädda på 225gr i 30-40 min.
Smält 150gr smör och häll över puddingen. Servera med kokt potatis, ärtor och pressad citron.
fiskpudding

Etiketter:

2 kommentarer till “Fiskpudding”

  1. Pingback: Veckans matsedel v13 | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *