Hoppa till innehåll

Semi raw banoffeepie

Den här pajen/tårtan var den godaste jag ätit! Efter att gästerna gått slickade jag pajformen ren. När jag såg receptet tänkte jag direkt att denna MÅSTE jag göra. Jag har tidigare gjort traditionell banoffeepaj – sprängfylld av socker och fett, såklart gott. Med andra ingredienser kan man göra en minst lika god paj som gör dig gott. Fortfarande en hel hög med kalorier – men dessa kalorier kommer från nötter, dadlar och kokosmjölk vilka innehåller vitaminer, mineraler och bra fetter.

Jag gillar att baka saker som inte behöver passas i ugnen, som enkelt mixas ihop och monteras. Jag valde att dra ner på mängden lönnsirap än vad som var angett i receptet, och jag tycker pajen blev liiite för söt. Det är såklart en smaksak 🙂 Jag har alltid Garants kokosmjölk hemma och det gick åt 1 1/2 paket för att göra grädden. Att pajen är semi raw beror på att man upphettar kokossocker till att göra en kolasås som topping. Har jag suktat dig klart? Är du sugen eller sugen på att göra denna semi raw banoffeepie? <– Här hittar du receptet!
banoffepie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *