Hoppa till innehåll

Det obekväma inlägget

För någon vecka sen kom det äntligen – Det obekväma avsnittet med Vevve och Amanda. Som jag väntat på det. Ett avsnitt där det pratas om obekväma men fullt naturliga kroppsfunktioner, sånt vi annars inte är så bra på att prata högt om. Jag lyssnade på det på gymmet medan jag gick på löpbarbandet, mina “grannar” måste ha undrat över vad jag lyssnade på när jag fnissade och skrattade högt igenkännande. Om du ännu inte lyssnat tycker jag att du borde göra det. Ladda ner det här eller lyssna genom valfri pod-app (jag använder Pocket Casts för Android) Tack för att ni vågar prata om sånt och sprider glädje!

När vi är inne på det obekväma vill jag också lyfta menskoppen! Jag har använt min under fem perioder nu och blev frälst redan vid första gången! Jag är så glad över att slippa bindor och tamponger, att vara orolig för att läcka, att hålla undan tampongsnöret varje gång en ska på toa, att känna sig “smutsig” och vara orolig för att andra ska känna doften av blod. Med menskoppen slipper jag allt det där! Jag tänker inte ens på att jag har mens, och behöver bara tömma den och tvätta av den två gånger per dag. Med menskoppen sparar jag pengar, är snäll både mot miljön och min kropp eftersom den inte torkar ut de känsliga slemhinnorna. Jag köpte min på Allt för hälsan i höstas för ynka 150:- De finns att köpa online eller på Apotek. Här kan du läsa mer om Lunette Menskopp, den som jag har.

Lunette menskopparSen jag köpte min egen kopp känner jag mig mer avslappnad och pratar med och om det dära obekväma sakerna. Det finns inget att förlora på att prata om det, men desto mer om vi håller tyst! Tänk på alla erfarenheter vi bär på men inte delar med oss av för att vi tycker det är pinsamt.

 

Etiketter:

2 kommentarer till “Det obekväma inlägget”

  1. Menskoppen rules! Har använt min Mooncup sedan 2006 och är så nöjd. Det bästa är som du skriver att den är miljövänlig samt att det blir så mycket mer avslappnat att prata om och tänka kring mens. Har sålt in koppen till min syster och ett par vänner.

    Tack för en inspirerande blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *