Hoppa till innehåll

Vegetarisk lasagne

Här kommer recept på vegetarisk lasagne som vi åt förra helgen, bättre sent än aldrig. Gott, enkelt och bra mat att bjuda på eller om man vill ha ett gäng matlådor. Ibland gör jag lasagne med linsfyllning men denna gång blev det på enbart grönsaker och mjölkprodukter.

image

Vegetarisk lasagne:
– 2 morötter
– 2 zucchini
– 1 gul lökar
– 1 broccolistånd
– 4 vitlöksklyftor
– 1/2 chili
– 1 tetra krossade tomater
– 2 dl creme fraiche
– salt, svartpeppar
– frysta örter
– 250 g frusen bladspenat, tinad
– 200 g fetaost
– 250 gr keso
– lasagneplattor
– riven ost

Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin också i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka lök, vitlöken och chili. Dela broccolin i små buketter och skär stjälken i halvmånar.
Fräs löken och chilin i rapsolja. Tillsätt morötterna, zucchinin, krossade tomaterna och broccolin. Låt puttra i minst 10 minuter, tillsätt örterna. Ju längre det får småputtra desto godare. Tillsätt sist creme fraichen och kryddorna. Smaka av.
Smula fetaosten och lägg samman lasagnen. Först sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och all fetaost, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och all keso, lasagneplattor, sås och den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. Låt stå i eftervärme så att den “sätter” sig. Servera och NJUT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *