Hoppa till innehåll

Ugnsbakad blåbärsgröt

Jag var så sugen på ugnsbakad gröt, men då vi hade slut på ägg fick jag tänka om hur jag skulle göra min gröt. Resultatet blev en väldigt krämig och fantastiskt god blåbärsgröt som påminde om blåbärspaj!
För att ersätta ägget gjorde jag ett chiaägg, dvs 1 msk chia + 3 msk vatten rördes ihop och fick stå att svälla i 5-10 min medan jag förberedde gröten. Förutom att det binder ihop smeten bidrar chiafröna med massor av nyttigheter såsom omega 3 + 6, kalcium, järn och fibrer som magen behöver.
image

Ugnsbakad blåbärsgröt:
– en knapp dl havregryn
– ½ dl havrekli
– ½ mosad eko banan
– en skvätt/sträng av Garants kokosmjölk
– en knapp dl vatten
– kardemumma
– 1 tsk bakpulver
– 1 dl frysta blåbär
– 1 msk chia
– 3 msk vatten
Gör först chiaägget och ställ åt sidan. Mosa sedan banaen med kokosmjölken och blanda sedan ner havregryn + kli och vatten. Tillsätt chiaägget. Rör om ordentligt. Tillsätt tillsist blåbär och bakpulver och rör försiktigt. Häll upp i smord ugnsform, toppa med frön och grädda på 175 gr i 25 min. Jag stjälpte ur min på en tallrik och toppade med goji, granatäpple och jordnötssmör. Sen njöt jag av varje tugga!!
image

1 kommentar till “Ugnsbakad blåbärsgröt”

  1. Pingback: Gott i repris - Härliga Var Dag -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *