Hoppa till innehåll

Bananmuffins till frukost och mellanmål

Inspirerad av Sanna (Tasty Health) gjorde jag imorse en egen variant av bananmuffins. Resultatet blev väldigt gott och dessa kommer jag göra fler gånger, med dubbel sats så jag har färdiga mellis att ta med på språng eller en frukost som räcker till fler än två.

Jag hade bake-pro i min smet, något jag köpte hem för länge sen just för att ha i bakningen som ett tillskott av protein och för att ersätta en del av mjölet. Det går såklart utmärkt att utesluta, men öka på mängden havregryn eller tillsätt kokosmjöl isåfall. Jag smaksatte med superpulvret maca för att ge kroppen extra energi och ladda inför en lång dag, men du kan även ta kanel, kakao eller vanilj!

Bananmuffins, frukost för 2:
– 1½ dl havregryn
– ½ dl bake pro
– ½ tsk kokossocker
– ½ tsk bikarbonat
– 1 tsk maca
Lägg allt i mixern och kör till ett mjöl. Lägg blandningen i en skål. Blanda sedan:
– 1½ mogna (bruna) bananer
– 65 gr turkisk yogurt (en stor matskedsklick)
– 1 eko ägg
Mixa slätt och rör sedan ner mjölblandningen. Häll upp i 4 stora muffinsformar och grädda i ugnen på 200gr i 20-23 min. Servera och njut av 2 muffins som du serverar med något tillbehör! Jag hade en sås på jordnötssmör vispad med kokosmjölk och vatten, ljumna hallon, mullbär, frön, bipollen och hampafrön.

bananmuffins

2 kommentarer till “Bananmuffins till frukost och mellanmål”

 1. Hej!

  Gott med muffins:))

  Vet du, att om du lägger till din blogg på
  Bloglovin så skulle det bli så mycket lättare
  Att inte missa något inlägg!!!

  Är så smidigt att ha sina favorit bloggar i samma flöde!

  Trevlig kväll/ Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *