Hoppa till innehåll

Bönburgare med sötpotatistrips

Dessa underbart goda bönburgare gjorde vi i helgen igen, med inspiration från “Härligt Hälsosam”. Vi blandade två olika sorters bönor, både konserv och egenkokade. Det går så klart bra att ta vad man vill – men att blanda olika sorters bönor ger både fin färg och bredare näringsinnehåll. Sötpotatisstrips är såå gott och med en cajunkrydda blir stripsen ännu godare! Var försiktig bara, framförallt om barn ska äta av dom!

Sötpotatistrips med cajunkrydda:
– 4-5 sötpotatisar
– olivolja
– 1 tsk cajunkryddmix (vi har gjort denna och förvarar i glasburk i kryddskåpet)
Skala och klyfta sötpotatisen, lägg på plåt och ringla över olja samt krydda. Ställ i mitten av ugnen, 160 gr i ca 30 min.

Bönburgare:
– 1 tsk koriander
– 1 tsk gurkmeja
– 2 vitlöksklyftor
– 1 liten chili
– 1 gul lök
– 3 morötter, hackade
– ½ burk eko majskorn
– 1 burk/300 gr kidneybönor
– 1 burk/300 gr svarta bönor
– 50gr hirsflingor
Värm lite olja i stekpanna, tillsätt koriander och gurkemeja, bryn ett par minuter. Tillsätt pressad vitlök, hackad chili och bryn lite till. Tillsätt sedan hackad lök och bryn tills mjukt. Tillsätt sedan hackade morötter (mixer!) och majs. Lägg i en skål, mixa bönorna snabbt och tillsätt dessa samt hirsflingor. Blanda ihop med händerna till en smet och stek sedan 8-9 biffar på medelvärme, lägg på bakplåt och ställ in i ugnen, under sötpotatisen. Låt stå tills stripsen är klara.
Servera med en stor skål sallad och lite turkisk yogurt för att dämpa hettan. N J U T!
bönburgare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *