Hoppa till innehåll

Raw hallontårta

Idag har vi bjudit pedagogerna på förskolan våra barn gått på sedan dryga 7 år på raw hallontårta. Elias och jag bakade den igår tillsammans och han döpte den till “Elias nyttiga tårta” Hälsa – Nyttigt & onyttigt är ett tema dom arbetat med på förskolan under detta läsår och där han bidragit med många spännande tankar. Att baka en tårta på ingredienser som gör gott är enkelt, blir vackert och smakar ljuvligt!

Raw hallontårta:
Botten
– 3 dl nötter, ½ hasselnötter/½ mandel
– 10 st färska dadlar

Fyllning
– 5 dl naturella cashewnötter, blötlagda minst 2 timmar
– 1 liten ekologisk (brun) banan
– 1 pressad lime
– 1 dl agavesirap
– 1 dl kokosolja
– 1/2 msk vaniljpulver

Topping
– 300 gr färska hallon
– 1,5 msk chiafrön

Gör så här
Blanda alla ingredienserna till botten i en mixer. Fördela nötblandningen och tryck med blöt tumme i botten av 25 st aluminimumformar. Mixa ihop allt till fyllningen i en mixer, mixa slätt, det kan ta en stund. Häll fyllningen över nötblandningen och ställ in formarna i frysen medan du gör toppingen. Skölj och kolla att hallonen är ok, lägg i hög mixerbunke och tillsätt chiafröna, stavmixa slätt. Skeda över toppingen på tårtorna och ställ de sedan i frysen och låt stå några timmar/över natten. Ta fram en halvtimme innan du ska njuta av dom och toppa med färska bär.
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *