Hoppa till innehåll

Overnight buckwheat

Jag har sagt det förut och säger det igen – älskar att inspireras av andra i köket genom Instagram och bloggar! Denna gröt såg jag hos Jeanna för några dagar sen, tänkte att jag måste prova. Det är jag glad över! En ny favorit på frukostbordet framöver! Eller i frukostbägaren när jag börjar tidigt och inte vill/hinner äta hemma. Jag har gjort chiapudding otaliga gånger, overnight oats/davogröt likaså och har inte tänkt på att man skulle kunna använda även helt bovete till detta.

Resultatet – len, god gröt med härligt tuggmotstånd. Tog några minuter att förbereda på kvällen, bara att ta fram skålen på morgonen, toppa den och sätta sig att njuta!
overnight buckwheat

Overnight buchwheat, eller över-natten-gröt-på-bovete:
– 0,75 dl helt bovete
– 1 msk chiafrön
– 1 dl kvarg
– ½ dl kokosmjölk
– vaniljpulver
– 1-2 dl frysta bär
– topping du gillar
Koka upp vatten i vattenkokaren, lägg bovetet i en sil och häll det varma vattnet över. Lägg bovetet i en skål eller burk om du ska äta annanstans än hemma. Vispa ihop kvarg, kokosmjölk och vaniljpulver, tillsätt eventuellt en gnutta vatten, beroende på hur “tjock” kokosmjölk du har. Lägg chia tillsammans med botete och häll över “yogurten”. Rör runt alltihop och toppa med frysta blåbär. Ställ i kylen över natten, sätt på ett lock om du använder en “to-go”. När du ska äta frukost, ta ut ur kylen och toppa med sånt du gillar. Jag tog hampafrön, gojibär och cashewnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *