Hoppa till innehåll

Quinoabollar

Enkel och galet god snabbmat! Med färdigkokta kikärtor i frysen och rester av kokt quinoa i kylen tog dessa bollar inte särskilt lång tid att göra. Dessa bollar går att smaksätta på olika vis, med tex curry, eller chili oc h lime. Jag tänker även att de kan komma att passa bra till julbordet med lite kryddpeppar och nejlika! Receptet nedan gav 8 bollar, typ middag för två, så dubbla receptet och gör en större sats.

Quinoabollar:
– 1 dl kokt quinoa
– 1 dl kokta kikärtor
– 1 eko ägg
– ½ dl riven parmesan
– 1 pressad vitlök
– 1 msk fryst persilja
– örtkrydda, typ persilade
Blanda quinoa och kikärtor, stompa kikärtorna till mosigare konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. Ställ kallt en stund och låt smakerna sätta sig. Ta fram och rulla till bollar, om du tycker smeten är för lös kan du tillsätta 1 tsk psylliumfröskal. Stek i en god olja på medelvärme ett par minuter. Servera med valfritt tillbehör. Jag gjorde en underbar sallad med bladspenat, coctailtomater, gurka, soltorkade tomater, oliver, avokado, valnötter och granatäpple.

quinoabollarquinoabollar_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *