Hoppa till innehåll

Chokladbollar på groddat bovete

Igår var det chokladens dag och det uppmärksammade jag med att rulla galet goda chokladbollar med groddat bovete som bas! Att grodda sitt bovete kan du läsa om här, där jag steg för steg visar hur jag gör.

Chokladbollar, energibollar, gottebollar… Underbart goda, gjorda på ingredienser som gör dig gott och smakar smaskens. Jag hade i carob och maca, för att ge kroppen en extra boost med återhämtningen efter träningspass, vill du utesluta så gör du det och har i mer kakao istället.

Carob är bra för att balansera blodsockret, och dämpar sötsug. Eftersom smaken är söt kan man dra ner på sötningen i resten av det man har caroben i. Den är även väldigt rik på olika mineraler såsom B1, B2, B6, kalcium, kalium mm Carob är bra för våra tarmar då den även innehåller en del fibrer!

Maca sägs vara stärkande för hela kroppen, balanserar och hjälper kroppen att återhämta sig efter stress då det boostar vårt hormonsystem. Maca är fantastiskt att ta innan och efter träning.

image

Chokladbollar med groddat bovete:
– 2 dl groddat bovete
– 1 dl eko kokosflingor
– 10 färska dadlar
– ½ dl pumpakärnor
– 2 tsk eko kakao
– 1 tsk carob
– 1 tsk maca
– 2 msk smält kokosilja
Lägg alla ingredienser i en mixerbunke. Smaka av och tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du behöver. Rulla i hampafrön och/eller kokosflingor. Ställ kallt en stund, eller gör som jag och mumsa i dig några bollar på en gång. Smakerna sätter sig i kylen och bollarna är godast kalla 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *