Hoppa till innehåll

Mat för att balansera mina hormoner

Jag är inte galen – jag är cyklisk!

Karin Adelsköld

Jag är så glad att poletten har trillat ner och att jag faktiskt hjälper mig själv och min omgivning genom att ha koll på min hormoncykel -> PMS! Att inse att jag är cyklisk när mitt humör svajjar och att börja kunna veta varför är till stor hjälp för mig.

Iochmed detta har jag också börjat bli mer medveten om vad jag äter och saknar i min kost för att hjälpa hormonerna att komma i bättre balans. Tex äter jag under sommaren massor av gröna blad – varje dag, det gör jag inte nu när det är kallare ute, för att jag vill ha varm mat och äter mindre sallad, mer varma grönsaker.

I gröna grönsaker finns bra med mineraler som är bra för kvinnor och våra hormoner. Under veckan har jag därför börjat att lägga till mer och större mängder av järn- och magnesiumrika livsmedel i fler måltider under dagen. Tex pumpafrön, sesamfrön, torkade aprikoser, linfrön, cashewnötter, havregryn, mandlar, persilja, blåbär, paranötter, bovete, mörk choklad och maca!

Maca är en rot jag älskar!! Hade glömt bort den, men nu blivit påmind om den igen. Den sägs vara perfekt vid PMS då dess innehåll balanserar hormonerna och lindra PMS. Jag ska testa att inta det dagligen i cykler om tre veckor och ha uppehåll en vecka. Återkommer om hur det går! Jag tänker att jag ska återinföra en grön juiceshot om morgonen gjord på spenat, apelsin, ingefära och boostad med supergreens. Övriga livsmedel går lätt att strössla över frukosten/melliset/maten.

Mitt motto #jagväljermig hjälper mig i mitt beslut att utesluta socker och salt i min kost, dvs naturliga godsaker såsom nötter, bär och frukt är mer än ok men godis och bakverk är nu inte välkomna i min kropp för att jag vill ge mig själv en chans att självläka och landa i kroppen utan snabba kickar!

Nilla har skrivit ett jättebra inlägg om “PMS & kosten” du kan läsa det här!

1 kommentar till “Mat för att balansera mina hormoner”

  1. Pingback: Nej se det gick inte alls! - Härliga Var Dag -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *