Hoppa till innehåll

Energibollar – gott som gör gott!

Igår var jag så sugen på något gott efter ett galet kul och jobbigt Sh´Bam. Jag rotade fram ingredienser i skåpen och slängde ner i mixern, med syfte att göra bollar rika på vitaminer, mineraler, bra fetter och som såklart smakar gott. Jag och mina killar tycker att jag lyckades väldigt bra!

Dessa bollar är fyllda av bra energi och näring, smakar underbart och är svåra att låta bli att äta upp i ett nafs. De är ganska näringstäta, så ett par stycken räcker gott väl för att fylla på med bra energi. De är med tanke på dess innehåll även hormonbalanserande – så tummen upp för dessa energibollar som gör dig gott!

Energibollar – gott som gör gott
– ½ dl valnötter
– ½ dl sötmandlar
– 1 dl hasselnötter
– 10 dadlar
– 1 skopa chokladprotein från Holistic
– 1 dl havregryn
– ½ dl gojibär
– 1½ tsk kakao
– 1 tsk carob
– 1 tsk maca
– 3-4 msk kallt kaffe
Lägg alla ingredienser i en mixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kaffe eller havregryn beroende på vad du vill ha för konsistens på bollarna. Rulla I kokos och kakao, ställ kallt. N J U T!
image

Jag köper det mesta av mina “udda” livsmedel från Bodystore. De har bra pris, snabb leverans och massor av roliga produkter att köpa hem och experimentera med i köket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *