Hoppa till innehåll

Prestationsprinsessan – igen

Prestationsprinsessan – igen… Jag har låtit henne ta över och styra mina handlingar… Fast jag kom inte på det förrän efteråt, när febern släppt sitt grepp om mig och tankarna i huvudet var klarare. Alltså, det är såå svårt när “man” -> jag faller tillbaka i gamla mönster utan att märka av det. Fast jag är glad att jag kom på det, även om det var “för sent”. Jag ogillar det prestationsprinsessan kan få mig att göra, när det går för långt, samtidigt som hon kan få mig att leverera…

Vi backar bandet: Jag kände redan i början på veckan att kroppen kämpade med att hålla sig frisk. Jag avstod träning, sov extra mycket och tänkte på vad jag åt. Det räckte inte… Med snoriga barn på jobbet och en hel del stress i kroppen blev jag sjuk natten till fredag. Frossa, ont i kroppen och en hemsk hosta.
Trots det så lagade jag mat och stod i köket i två timmar på fredagskvällen. – Hallå – köp hem färdigmat?
Trots det åkte jag till SATS på lördagsmorgonen för att hålla en prova-på klass i Born to Move, med god hjälp från min kollega, så jag slapp få upp pulsen alltför mycket. – Hallå – det är både farligt och inte en särskilt bra förebild!

Kroppen “tackade” mig sedan med 39° feber och såg till att jag somnade utslagen och med dåligt samvete. Ingen annan tackade mig, inte ens jag själv. På riktigt, hade jag förväntat mig ett tack för att jag kom sjuk och jobbade…

Varför utsatte jag mig själv för detta dumma och helt onödiga? Jo, för att inte göra mig själv besviken och bevisa att jag kan leverera när jag är sjuk…! Jag vet – det är galet. Fast just då var det, det enda rätta. För att jag ska vara “en duktig flicka” och inte vara andra till besvär.
prestationsprinsessan

I ena stunden blir jag besviken på kollegor som kommer sjuka till jobbet, men sen gör jag samma sak själv… För att jag inte vill göra mig besviken genom att “ge upp”… Känner du igen dig i resonemanget?

Tack Eva och Mela som med sina smärtsamt träffande kommentarer fick mig att förstå, att rannsaka och ifrågasätta mig själv. Det har inte varit en trevlig upplevelse alls, att vara sjuk eller att komma till insikt. Det gör ont på flera sätt. Lesson learned och jag ska se till att lyssna bättre på mina tankar och ifrågasätta mina beslut, fråga mig själv för vem och varför jag gör det jag gör!

2 kommentarer till “Prestationsprinsessan – igen”

 1. We live and we learn. :-* Det ÄR inte lätt, särskilt inte när kulturen bland instruktörer är den att man inte gärna vickar bort sina klasser om man inte måste… Så sjukt! KRAM!

  1. Så är det – leva och lära!
   Att få vikarie till klasser är ibland ett gissel, speciellt när man har “smala” klasser såsom Born to Move 😉
   Tack för dina kloka ord!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *