Hoppa till innehåll

Kokos- & chiapannkakor

Här är ett recept på en smarrig frukost att njuta av kanske nu i helgen, nämligen dessa goda kokos- & chiapannkakor. Med lite förberedelse på kvällen och minimalt med insats i köket steker du snabbt ihop dessa godingar på morgonen. Pannkakor är bästa helgfrukosten tycker jag och jag älskar att testa nya recept, medan barnen gärna äter det som de alltid har ätit – amerikanska pannkakor med blåbär eller banan i.

Inspirationen till dessa hittade jag hos Life och utgick från deras recept men anpassade det efter vad som finns i vårt skafferi. Av smeten blev det 6 små pannkakor varav jag åt 4, som jag serverade med lite pannkakssås, skivad banan och toppade med ett strössel av frön.
kokos- & chiapannkakor

Kokos- & chiapannkakor
– 2 msk chiafrön
– 0,5 dl kokosmjölk
– 1 dl vatten
– en nypa vaniljpulver
– en nypa kanel
– 2 ägg
– 0,5 dl kokosmjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk psylliumfröskal
– 1 dl hallon
– kokosolja

På kvällen blandar du ihop chiafrön med kokosmjölk och vatten. Tillsätt vaniljpulver och kanel, ställ i kylskåpet över natten. På morgonen blandar du i ägg, kokosmjöl och psylliumfröskal. Vispa till en jämnt smet och rör till sist ner bakpulver och tillsätt färska bär i smeten. Stek små pannkakor i kokosolja i en stekpanna på medelvärme tills båda sidorna har fått färg.

Hoppas att det ska smaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *