Hoppa till innehåll

Raw vegan choco-raspberry cake

Mmm! Igår fick jag en idé om att göra något riktigt gott som gör gott. Visste inte riktigt vad jag skulle göra, men la 1 dl naturella cashewnötter i blöt på eftermiddagen, innan min BodyBalance™. Resultatet blev ett par timmar senare en galet god raw vegan choco-raspberry cake – eller en choklad- & hallontårta om man så vill. Gjord på fina ingredienser som gör dig gott.

Med blötlagda cashewnötter kan man göra en massa gott, och de passar perfekt i bakverk, desserter och efterrätter. Genom blötläggning “väcker” man nöten och den släpper dels ifrån sig svårsmälta ämnen och den blir lättare för kroppen att ta upp men framförallt så aktiveras näringsämnen och enzymer som gör oss gott!

Choklad och hallon är smaker som gifter sig fint och tillsammans med frön, nötter, dadlar och chiafrön blev denna tårta såå god! De tre olika lagren var himmelskt goda var för sig – tillsammans i en tårta blev det fantastiskt!

Raw vegan choco-raspberry cake_3Raw vegan choco-raspberry cake_2

Raw vegan choco-raspberry cake:
Till botten:
– 1 dl pumpafrön och solrosfrön (ca 50/50)
– 4 dadlar
– 1 msk kakao
– lite salt
– en skvätt cashewnötsmjölk
Till fyllningen:
– 1 dl cashewnötter, blötlagda 3-4 timmar
– en nypa vaniljpulver
– en liten skvätt agave
– en liten skvätt cashewnötsmjölk
Till toppingen:
– 1 dl hallon
– en skvätt cashewnötsmjölk
– 2 tsk chiafrön
Börja med att blötlägga cashewnötterna. Mixa sedan ihop alla ingredienser till din botten. Tryck ut den i en liten springform, min är 10cm och köpt på Lagerhaus, ställ formen i frysen.
Mixa sedan cashewnötterna med resten av ingredienserna till fyllningen. Ta ut formen och häll ut cashewgrädden. Ställ in i frysen igen medan du gör toppingen.
Om du använder frysta hallon kan du lägga dom i en kastrull med en skvätt cashewnötsmjölk, häll sedan upp i en mixerbunke och tillsätt chiafrön, mixa. Låt stå och svälla en stund. Ta ut formen ur frysen och häll över toppingen. Ställ kallt igen, minst 1 timme (jag kunde inte vänta så länge och tog ut den innan den hunnit sätta sig 🙂 )

Raw vegan choco-raspberry cake

Denna goding slukade jag och mannen min i ett nafs – lova mig att du testar den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *