Hoppa till innehåll

Mugcake med quinoa

Till frukost idag gjorde jag en improviserad mugcake med quinoa. Den blev väldigt god och innehåller fina ingredienser som gör dig gott. Jag har alltsom oftast färdigkokt quinoa i kylen, då vi ofta kokar mer än vi behöver till våra middagar, just för att kunna göra en smoothie, koka gröt eller som imorse göra en mugcake.

Quinoa är en ört, fri från gluten och innehåller alla essentiella aminosyror man behöver. En perfekt källa till både vitaminer, mineraler och protein.

Mugcakes är enkla att göra och jag hade även i havregryn i denna quinoa-mugcake. Jag toppade den med hallonglass, gjord på frysta hallon och en skvätt kokosgrädde som mixades ihop, som sedan fick smälta ner över muffinsen.

image

Mugcake med quinoa:
– 1 dl kokt quinoa
– 1 eko ägg
– 2 msk äppelmos
– 2 msk havregryn
– 1 tsk bakpulver
Mixa ihop alla ingredienser, utom bakpulver. Rör ner bakpulver försiktigt och ha i smeten i en kopp smord med kokosolja. Ställ i micron och micra på högsta effekt i 2 min. Ta ut den och stjälp upp på tallrik, mixa ihop toppingen och häll dne över, toppa med något du gillar, såsom bipollen, jordnötter och pumpa. N J U T!

Jag älskar mina nya kaffeglas från IKEA, det blir extra gott kaffe i dom! Frukosten avnjöts med mina killar framför en film, de åt chiapudding med blåbärssmoothie och en vanlig mugcake.

1 kommentar till “Mugcake med quinoa”

  1. Pingback: Gröna februari-favoriter - Min vardagshälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *