Dagsbehovet

Publicerad den:06 mars 2016
By Härliga Var Dag
Har du sett apotekets nya sida Dagsbehovet? Jag har kollat in den några gånger, särskilt när jag var sjuk och ville kolla livsmedel rika på järn och magnesium. På Dagsbehovet ser man hur mycket av ett livsmedel man behöver få sig under en dag för att komma upp i det rekommenderade intaget – smart tycker jag. Även om det såklart finns långt fler livsmedel än de som visas, samt att det finns mer än de icke animaliska livsmedel som de visar. Det finns även en text med fakta om varje vitamin eller mineral att läsa, samt förslag på ett kosttillskott om man skulle behöva ett sådant. Jag gillar att man kan kolla enkelt både i mobilen och på sin dator. Klicka här för att komma till Dagsbehovet. Jag har rätt bra koll själv över min kost och hur näringstät den är, och är inte i behov av tillskott, mer än B12, D-vitamin, omega-3 pga att jag äter vegetarisk kost. Sen ser jag till att boosta med härliga superpulver dels för att jag gillar smaken, men också för att säkerställa att jag får i mig det jag behöver de dagar jag har mindre kontroll på mina måltider. dagsbehovet Jag tänker färg, olika livsmedel, massor med frukt och grönt på tallriken och till alla måltider. Hur tänker du?  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor.