Hoppa till innehåll

Citronbollar

Det är snart påsk, och vi kommer överösas av godis, bakverk, tårtor och en massa mat. Jag vill gärna fylla min kropp med sådant som smakar gott och gör gott. Socker är gott – för att det är sött, men baksidan av att inta för mycket socker är inte alltid värt den korta stunden av njutning på tungan. Jag bjuder dig här på ett recept på goda citronbollar, raw och fria från vitt socker och istället fyllda med gottigheter. De är vackert gula och smakar ljuvligt!

Citronbollar:
– 1½ dl nötter tex hälften av valnötter och hasselnötter
– ½ dl kokosflingor
– ½ dl havregryn
– ½ st eko citron, skal och saften
– 8 st dadlar, blötlagda
– 2 msk blötläggningsvatten
– 1 msk baobab
– 1 tsk vaniljpulver
– 1 msk gurkmeja
– 1 cm färsk riven ingefära
– 1 tsk kokosolja
Blötlägg dadlarna. Lägg nötterna och kokosflingorna i en mixer och kör till ett mjöl, tillsätt de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna, mixa lite till. Smaka av och rulla sedan till bollar, rulla dom i lite kokosflingor och hampafrön. Ställ kallt innan du njuter av välgörande bollar som gör gott!

citronbollar

citronbollar_2

Gurkmeja är en fantastisk krydda som har många bra egenskaper, tillsammans med ingefäran är dessa bollar riktiga powerbollar som är väldigt goda men även basgörande och avgiftande. Gurkmeja är en ört som i många studier har påvisats vara antiinflammatorisk, ha en läkande kraft och innehåller vitaminer och mineraler. Jag intar gurkmeja varje dag, då jag startar min morgon med ett glas ljummet citronvatten, linfröolja, ibland lite färsk riven ingefära, gurkmeja och cayennepeppar.
Har du testat gurkmeja?

1 kommentar till “Citronbollar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *