Hoppa till innehåll

Balela sallad

Är du sugen på något gott, snabblagat och mättande? Då måste du prova denna Balela sallad! Jag hittade inspirationen på Pinterest och färgerna på denna bönsallad var det som fångade mitt öga.

Jag älskar att äta mat som går snabbt och som inte behöver tillagas, särskilt nu när det är varmt ute. Jag åt min Balela med några skvior halloumi, babyspenat och toppade med nötter. Om vi haft en mogen avokado hade jag tagit det med. Barnen åt sin Balela i en wrap, tillsammans med skivat ägg och gräddfil. De gav rätten klart godkänt och vill gärna att vi gör den igen. Den kommer bli perfekt imorn som picknick-mat i det gröna.

Denna rätt passar som egen måltid eller som ett tillbehör till grillmat, buffén eller festmåltiden. Det tog 15 min att göra den och smakade ljuvligt gott!

Balela sallad:
– 1 frp kikärtor
– 1 frp svarta bönor
– ½ röd lök
– en näve soltorkade tomater
– 1 ask eko körsbärtomater
– en näve oliver
– en näve fryst basilika
– en stor näve fryst persilja
– lite hackad koriander
– 1 msk citronjuice
– 2 msk olivolja
– 1 vitlöksklyfta
– 1 tsk agavesirap
– 2 tsk äppelsicdervinäger
– örtsalt och peppar
– en näve valnötter
– en näve pumpafrön

Skölj bönorna och lägg i en skål. Blanda olivolja, citron, äppelcidervinäger, agavesirap och vitlök i en skål, hacka löken och lägg skålen med marinaden (då blir löken mjuk och lenare i smaken) Skär tomaterna i kvartar, hacka de soltorkade tomaterna och lägg i skålen med bönorna, tillsammans med oliverna. Häll över löken och marinaden samt tillsätt örterna. Blanda runt och ställ kallt en stund. Häll över i en vacker skål vid servering, toppa med nötter och frön, servera med valfria tillbehör.
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *