Hoppa till innehåll

Laxbollar med avokadosås

Jag gillar att jag i vågar testa en massa nytt i köket. På så sätt hittar man en massa nya maträtter som blir favoriter (och gör även en del misstag) . Dessa laxbollar med avokadosås är ett sådant bra exempel på ny favorit! De var så lätta att göra, smakade smarrigt och killarna gillade dom!

Jag gillar också att laga mat som inte tar alltför mycket tid i anspråk, särskilt dagar då man bara vill vara ute och njuta av det underbara vädret och inte stå i köket i timmar.

För att göra dessa goda laxbollar med avokadosås behöver du endast en mixer som redskap, en kniv och skärbräda. En näve kryddor och valfria tillbehör. Jag valde att servera dom med röd linspasta, som dessutom var ekologisk. Innehållet i pastan – 100% malda röda linser. Smaken var len och konsistensen som “vanlig” pasta. Jag hittade min påse på Willys, men har sett att det finns i andra affärer.

image

Laxbollar med avokadosås:
– 1 frp fryst laxfilé (tinad under dagen i rumstemperatur)
– ½ röd lök
– 1 vitlöksklyfta
– ½ dl panko
– 1 eko ägg
– en näve hackad koriander
– 1 tsk paprika
– 1 tsk oregano
– salt, peppar
Sätt på ugnen på 230° och smörj en plåt med olja. Skiva laxen i bitar och lägg i en mixer, i omgångar. Häll över i en bunke och tillsätt resterande ingredienser. Blöt händerna något och forma sedan smeten till bollar i valfri storlek, lägg de på plåten. In i ugnen 10-12 min. under tiden kokar du pasta och mixar ihop en smarrig avokadosås, skär upp lite grönsaker.
– 1 avokado
– 2 msk turkisk yoghurt
– 1 vitlöksklyfta
– ½ pressad lime
– lite vatten
– hackad koriander
– 1 krm chilisås
– salt, peppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *