Hoppa till innehåll

Pumpkin cheesecake

I maj bakade jag den gooodaste cheescaken! Jag hann inte med att skriva klart receptet och dela med dig, så det kommer nu! Det är en raw och mjölkfri kaka som smakade ljuvligt, var enkel att göra och innehöll min favorit pumpapuré. Lova mig att testa att göra denna pumpkin cheesecake.

Du kommer först behöva se till att ha pumpapuré hemma. Sen blötlägga nötterna över natten och sätta igång! Du kommer dessvärre behöva vänta ett dygn innan du kan njuta av den – men det är väl värt! Jag lovar <3

pumpkin cheesecake

Pumpkin cheesecake, 8-10 bitar:
Botten:
  • 2 dl dadlar, blötlagda 10 min
  • 2 1/2 dl valnötter
  • drygt 1 dl kokosflingor
  • en nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • en nypa malen ingefära
Fyllningen:
  • 3 dl blötlagda cashewnötter (minst 4 timmar eller över natten)
  • 5 dl pumpapuré
  • 1 dl agave
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl morotsjuice
  • 1 tsk pressad citron
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk muskotnöt
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • en nypa salt
  • 1 dl kokosolja
  • 1 tsk agar agar

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser till botten i en matberedare/mixerbunke och kör till en smet, så att alla ingredienser går ihop och det mixas till en boll.
  2. Pressa ut i botten av en springform som du smort med olja på sidorna och har smörpapper i botten. Ställ åt sidan.
  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosolja och agar agar i din mixer och mixa i 5 min så att det blir alldeles slätt.
  2. Värm kokosoljan och tillsätt agar agar, rör om ordentligt och tillsätt i smeten. Mixa i 15 sekunder, mixa inte för länge, då kan kokosoljan skära sig.
  3. Smaka av och häll fyllningen över botten. Knacka på formen och “banka” den i bänken så att luftbubblorna försvinner.
  4. Ställ i frysen i ett dygn, ta fram ur frysen en timme innan du serverar och toppa med vispad kokosgrädde.

pumpkin cheesecake_2pumpkin cheesecake_3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *