Hoppa till innehåll

Currygryta med kokos

Om du gillar thaimat och curryrätter tror jag att du kommer älska denna currygryta med kokos! Den är enkel att göra och sköter sig själv på spisen. Då vi äter vegetariskt hemma valde jag att ha använda quornfiléer men det går såklart bra med kyckligfiléer om man hellre vill det.

Currygrytan får sting från currypastan, len smak av kokos och god smak genom limebladen och koriander! De torkade limebladen finns antingen på kryddhyllan, den asiatiska hyllan eller tom i grönsaksavdelningen tillsammans med chili och citrongräset! Hoppa inte över denna ingrediens då den tillför god smak och den rätta thaikänslan.

Currygryta med kokos
Currygryta med kokos:
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 stjälk citrongräs
– 1 ½ msk röd currypasta
– 6 st limeblad
– 1 burk kokosgrädde
– någon dl vatten
– 600gr quornfilé
– 500 gr frysta wokgrönsaker, thai
– 1 tsk kokossocker
– cashewnötter, kokosflingor, färsk basilika och koriander
Mixa/skär löken, stek den mjuk i kokosolja i en tjockbottnad kastrull/gryta tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt sedan fint skivat citrongräs och fräs lite till. Ta i currypastan och låt den blandas ihop med lökhacket. Skär limebladen i strimlor och ha i. Tillsätt sedan kokosgrädden och smaka av. Tillsätt kokossocker och ev buljong eller annat du föredrar samt lite vatten. Skär quornfiléen i två delar och lägg i grytan. Tillsätt sedan wokgrönsakerna och låt detta stå att sjuda i ca 20 min. Under tiden kan du sätta igång riskoket. Innan du serverar ha i lite hackad basilika och koriander, samt strössla över cashewnötter och kokos på din tallrik. N J U T!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *