Hoppa till innehåll

Picklad rödlök

Jag har hittat en ny kärlek och tillbehör till allt på min tallrik. Picklad rödlök…! Såå gott! Jag har ätit det vid flera tillfällen på restaurang och på jobbet (vi har världens bästa förskolekock!) men inte tagit mig för att göra det själv hemma. Förrän för någon vecka sedan, då jag såg det i ett tv-program. Haha, tog mig genast till köket och skivade löken lade den i burken med vätskan och sedan var det klart.

Busenkelt att göra och lätt att älska. Picklad rödlök passar till det mesta i matväg, kanske inte soppa eller linssgryta – men till så mycket annat! Jag har valt att göra en mindre sats, för att sedan fylla på vid behov och tycker att det har fungerat fint, men du kan såklart göra en större sats och använda en större glasburk. Jag har valt att använda äppelcidervinäger och lönnsirap, men det går lika bra med annan vinäger eller sötning, såsom agave tänker jag. Prova dig fram.

Picklad rödlök:
1 röd lök, tunt skivat
1 dl äppelcidervinäger
1 msk lönnsirap
1 tsk salt
Blanda samman vinäger, sirap och salt i den burk du ska använda. Skiva löken tunt, lägg i burken och ställ i kylen. Ta fram och njut när det passar!

Picklad rödlök

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *