Hoppa till innehåll

Currygryta med rostad blomkål och sötpotatis

Denna vegetariska currygryta med rostad blomkål och sötpotatis blev galet god! Jag inspirerades av vår fantastiska kock på förskolan och ett recept på nätet. Experimenterade och fick fram solgul blomkål i en het gryta med linser och sötpotatis. Slurpfilibaba!

Den tar lite tid att göra, ca 45 min, men sköter sig själv när allt är i grytan, så passa på att göra lite extra när du ändå står i köket, så har du lunchlådor eller kan frysa in.

Currygryta med rostad blomkål och sötpotatis:

 • 2 små eller 1 stort blomkålshuvud
 • curry, gurkmeja, salt
 • 1 stor sötpotatis, ca 500gr
 • 2 dl små linser
 • ½ röd chili
 • 1 stjälk citrongräs
 • 1 klyfta vitlök
 • ½ purjolök
 • 5 dl grönsaksbuljong
 • 1 frp kokosgrädde
 • 2 msk mangochutney
 • 1 msk curry
 • örtsalt

Börja med att sätta ugnen på 200°. Dela på blomkålen i mindre buketter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Krydda dom med curry, gurkmeja och salt samt ringla olja över och blanda runt. In i ugnen ca 30 min. Under tiden skär du purjolöken i halvmånar, hackar chilin, bankar citrongräs och skivar tunt samt hackar vitlöken. Stek allt i en gjutjärnsgryta i lite smör och rapsolja, tillsätt sedan sötpotatisen i mindre bitar, linserna och buljongen. Låt småputtra i 15 min. Tillsätt sedan kokosgrädde och mango chutney och smaka av med curry och salt. Lägg i blomkålen och låt puttra några minuter.

Servera med valfritt tillbehör, vi tog en blandning med hirs, amaranth, quinoa och bovete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *