Hoppa till innehåll

Granola boostad med maca och carob

Fick sådan skaparlust i helgen efter min urladdning av att filma min klass till certfieringen i Global Yoga. Blev inspirerad av en bild på Instagram av att göra granola, så jag plockade fram diverse ur mitt skafferi och blandade ihop en galet god granola boostad med maca och carob.

Denna blandning blev riktigt god och det blev en stor sats som fyllde min glasburk till toppen! Bra att tänka på, överlag vad gäller flingor och granola, är att ca 1 dl eller 30gr är vad som räknas som en portion, för det är lätt att älska och överdosera denna granola <3

Granola boostad med maca och carob
– 7 dl havregryn
– 2 dl pumpafrön
– 1 dl rostad solrosfrön
– 1 dl helt linfrö
– 1 dl psylliumfrö
– ½ dl chia
– 1 dl valnötter, delade
– 2 dl hasselnötter
– 1 dl kakaonibs
– 1 dl vatten
– ½ dl fibersyrap
– 1 rågad msk carob
– 1 rågad msk maca
– några dustar kanel och kardemumma
Blanda alla ingredienser i en skål och häll sedan över på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200° i totalt 20 min. Du behöver hålla koll och röra om efter halva tiden. Ta ut och låt svalan, tillsätt gojibär eller annan torkad frukt om du vill och häll upp i en glasburk.

Granola boostad med maca och carob

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *