Hoppa till innehåll

Rödbetshummus

Smaken! Färgen! Rödbeshummus är en riktig “Gott som gör gott” grej att göra hemma i sitt kök! Det är enkelt, gott, proteinrikt och fyllt av nyttigheter! Det kan man se på dess färg.

Jag vill gärna ha ett proteinrikt pålägg på mina smörgåsar eller riskakor, som är en del av mitt mellis om dagarna. Då är denna helt växtbaserade rödbetshummus perfekt att ha. Den passar såklart fint att ha på sin lunch- och middagstallrik också, eller som dip till grönsakerna.

Rödbetshummus:

– 3 kokta rödbetor (antingen färdigkokta från affären eller koka själv)
– 1 paket färdigkokta kikärtor (eller koka själv och ta 3 dl)
– 1 vitlöksklyfta
– ½ pressad citron
– 1 tsk tahini
– 1 msk olivolja
– salt
Skala rödbetorna, häll av kikärtorna (från tetra), klyfta vitlöken och lägg allt i din mixer. Mixa slätt och smaka sedan av. Förvara i kylen, håller i en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.