Hoppa till innehåll

Hands from heart

Min favoritklass att hålla är Yin. Jag fullkomligt älskar att få förtroendet att vara en guide in i kropp, andetag och “mind”. Temat under mars har varit Hands from heart. En klass som kommer direkt från hjärtat. Att tillåta sig att vara, utan att prestera eller göra våld på sig själv, varken genom sina tankar eller tvinga in sin fantastiska kropp i positioner den inte är redo för.

Inspirationen till mina klasser hittar jag genom citat, texter jag läser, musik jag blir fångad av eller en film jag ser. Hands from heart kom tydligt till mig i slutet av februari, när jag läste denna text på temat Anahata:

Dina händer är förlängningar från ditt hjärta. Hjärtats chakra heter anahata på sanskrit vilket betyder “inte slagen”. Att inte slå ner på sig själv, andra eller att inte heller låta sig bli slagen på. Varje dag gör vi massor av handlingar med våra händer, och allt vi gör påverkar oss själva och vår omvärld! När man blir medveten om det blir man också bättre på att tänka igenom sina handlingar och val. Så vad skall du göra med din händer idag?

Positionerna i denna klass har varit ganska utmanande, med syftet att låta kroppen visa vägen, låta egot få sin en paus och landa i vad som är tillgängligt just nu. Att ha extra fokus på sina händer, vad gör de i positionerna – vill de dra dig djupare? Är de avslappnade och redo att ta emot, eller redo att ge?

Det finaste med att hålla Yin är kontakten med deltagarna, att vara närvarande i blick, ord och händer. Att efter klassen få varma, långa kramar och få höra om deras upplevelser av, under och efter klassen. Hur mina ord berör och att de längtar efter stunden på mattan tillsammans.

Jag tackar allra ödmjukast för detta och längtar jag med! Jag blir fylld av lugn, energi och kärlek under dessa klasser. En sal fylld till bredden av deltagare, tidigt en söndagsmorgon, finns inget som kan slå det! Kanske en halvfull sal tidigt en onsdags förmiddag!

Alla sinnen ska få stimulans under klassen. Jag vill att deltagarna ska få känna tillit till underlaget, så vi använder en filt och ihoprullad pilatesmatta som props, i brist på både yogablock och bolster. Jag vill också ge de möjligheten till att med dofter komma in i sin kropp. Då är olja med eteriska droppar ett underbart sätt att antingen lugna eller pigga upp.

Jag väljer också ut musik som är dynamisk och ska passa för de postioner vi är i. Det är instrumentala låtar som både lugnar och kan öka, eller ännu mer kraftfullt genom att låta texten tala i vissa låtar. Musiken till Hands from heart hittar du på min Spotify.