Hoppa till innehåll

Vad är Yinyoga?

Vad är yinyoga? Det är motsatsen till den “vanliga” yogan, den är stillsam, passiv, sval och feminin. Med det inte sagt att den är svår eller utmanande, för det är den – på så många sätt.

Min erfarenhet är att utmaningen är, oavsett om man är ny till formen eller har utövat den en längre tid, att ta sig in i positionen utan krav, utan måsten och utan prestation. Att inte ta sig förbi sin gräns, utan stanna kvar där det känns spännande att vara  och där andetagen kan fortsätta att vara långa, fylliga och djupa.

Många gånger förlorar jag mig i tid och rum, och kan inte förstå att det redan passerat en hel timme. För mig är yinyogan ett redskap för att vrida upp min “hörstyrka” och tydligare höra min inre röst och kroppens längtan, en stund för medveten närvaro och meditation.

Under en yinyoga så kommer man att uppleva omkring fem till åtta positioner, beroende på val av positioner och hur lång klassen är. Med hjälp av sk props, dvs bolster, block, bälte och filt, så tar man sig in i positionen, hittar sin gräns och stannar där, andas och bara ÄR. Att slappna av och känna tillit till underlaget är nyckeln och därför är det extra fint att kunna använda props, för ibland är golvet för långt bort, armarna för korta eller benen för långa.

När jag själv instruerar en yinyoga så låter jag både tystnad, musik och texter bära budskapet och intentionen för att låta mina deltagare hitta in i sig själva, sin kropp och sina andetag.

Kärleken till denna träningsform är oändlig och jag Ä L S K A R att hålla dessa klasser, att skapa dom med hjälp av musik, av ord, texter och det som sker inom mig. Det är en naken och ärlig klass, rakt från hjärtat, och det är därför jag tror att det är så många som vill dela den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *