Hoppa till innehåll

Min story – Eteriska oljor

I januari 2018 köpte jag hem mitt första startkit med eteriska oljor och en diffuser. Inte visste jag då att det skulle bli en resa där jag lärt mig massor om mig själv, om vår miljö och tagit beslut om att ännu mer städa ut hemma – ALLA farliga produkter som finns i ett hushåll. Så här är min story – eteriska oljor!

my story

I mitt ekologiska och ej djurtestade smink gömde sig PEG och parbener, i min ekologiska hår- & hudvård fanns både SLS, mer PEG och parfymämnen, i våra ekologiska städ produkter -varningstext om giftigt innehåll – som är farligt att andas in och få på sin hud.

NU finns inget av det kvar i mitt hem – och det känns såå bra! Det bästa jag köpte hem efter mitt startkit var en flaska Thieves Householdcleaner. EN flaska för att städa HELA mitt hem, med växtbaserad kraft, fritt från gifter, PEG, SLS och parabener – istället fylld av naturligt utvunna växtbaserade produkter och boostad med eteriska oljor som när jag andas in – stärker mitt immunförsvar (till skillnad mot konventionella produkter som bryter ner våra lungors kapacitet).

Idag har jag rengjort vår ugn hemma, ca 2 kapsyler Thieves Housholdcleaner plus ½ dl bikorbonat, geggades ihop till en pasta, smetades ut och fick ligga ca 10 min innan jag skrubbade och torkade rent!
Jag kan inte sluta förundras och älska denna rengöring, eller allt annat jag köpt hem det senaste året, för att “städa ut” i mitt hem och leva mer hållbart och hälsosamt!

Jag njuter av att informera om andra alternativ, som ger Dig och din familj välmående. Jag brinner för att inspirera och sprida andra alternativ! Jag är ingen expert, utan är precis som du någon som vill göra det rätt och enkelt för sig i vardagen. När du köper dig ditt kit med eteriska oljor och en diffuser får du så mycket mer på köpet, hör av dig – så hjälper jag dig att komma igång!

Enligt en ny studie, av forskare vid Bergen universitet i Norge, skadar städning kvinnors lungor lika mycket som att röka 20 cigaretter om dagen. Anledningen är användandet av rengöringsmedel som innehåller kemikalier.

Rengöringsprodukterna kan både irritera lungorna och orsaka långvariga förändringar över tiden – till exempel kan man utveckla astma.

När du tänker på att du drar in små partiklar från rengöringsmedel som är avsedda till att rengöra golvet och inte till dina lungor, kanske det inte är så överraskande trots allt.

Från Aftonbladet, 2018-02-17

Vad du än undrar över – hör av dig så ska jag hjälpa dig
hej@harligavardag.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *