Hoppa till innehåll

Skogsterapi

Idag tog jag mig ut på en promenad till skogen. Jag valde att lämna hörlurar hemma, för att inte distrahera mig och mina tankar med musik eller poddar. Tanken på tystnad kändes obekvämt, men jag gjorde det.

Jag hade en tänkt runda att gå, men plötsligt föll ögonen på glittrande vatten, och jag följde en ny stig och avvek från den vanliga turen. Vattnet – ett löfte om kallbad som jag drömt om i ett års tid. Jag var tvungen att se vart jag kunde tänkas hitta en brygga eller strand för kommande kallbad. Jag fann inget av det, då det var en mindre sjö. På väg tillbaka till stigar jag känner igen föddes min (geniala!) idé, som jag ska genomföra från och med måndag.

skogsterapi

Vi backar bandet… Vi drömmer om ett annat boende och har nu äntligen landat i VAR vi vill bo, så nu väntar vi på att vi ska hitta ett hus, eller bygga ett själva…? Området vi längtar till ligger vid Mälaren och har skogen precis bakom knuten – då kommer kallbad att vara självklara och enkla att få till. I väntan på att den drömmen blir sann har jag hittat undanflykter och ursäkter till att inte bada – och snart har ett år passerat av tomma drömmar.

Att inte följa sina drömmar, sin längtan och inre röst är tärande. En hel del börjar nu falla på plats, bla med hjälp av akupunktur och meditation. Min kropp och själ är i obalans, något som jag tydligt känner av och nu vill få ordning på. Hettan i min kropp är för stark, jag vill sluta läcka energi och få in mer kyla. Därav kommer min starka längtan efter kalla bad – som jag ignorerat. När jag nu tänker på hur mina vardagar kommer se ut framöver känner jag mig pirrig och längtar massor!

Skogsterapi_2

Jag kommer att vara en kallbadare, kanske året om! Det är min längtan, men det får vintern och Mälaren visa hur det blir. Från och med måndag har jag ny rutin, som innebär en biltur till en badplats i Mälaren, där det finns brygga. Efter mitt kallbad promenerar jag och Lufsen i skogen innan vi åker hem igen. Kan hända att det ibland först blir en löptur i skogen innan badet – det finns alla möjligheter till det.

skogterapi_3

Tack vare poddar, samtal med vänner och inspirerande quinnor kunde jag bryta ner min dröm till att bli praktisk och genomförbar! Vad drömmer du om? Vad behöver du göra för att det ska bli förverkligat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *