Hoppa till innehåll

Nya, eller gamla rutiner

När livet rullar på, när förändringar och fokus flyttas till nya utmaningar är det så lätt att falla tillbaka i dåliga vanor, som jag arbetat för att ta mig ur. Det sker inte över en natt, för mig har det smugit sig in, lite i taget. Utan att jag fäst större vikt vid det, när lite + lite + lite plötsligt är mycket, fast på ett dåligt sätt, istället för ett bra. Från och med nu är jag inne i mina nya, eller gamla rutiner igen!

I veckan var jag på mitt livs första bioresonansbehandling, något jag hörde talas om från två olika personer under kort tid i somras. Det väckte mitt intresse, för att fortsätta stötta kroppen i att läka. När jag fick höra om att en i min vänskapskrets just blivit diplomerad för att ge denna behandling så bokade jag en tid!

Min kropp visade bla tydligt att vetemjöl, gluten, och socker inte är livsmedel som den vill ha. Magen, har varit i obalans ett bra tag, men jag har inte kopplat det till mitt frosseri av smörgåsar, bakverk och smågodis (skomakarns barn – hallå kostrådgivar-Linda). Med den informationen, åkte jag superpepp därifrån, direkt till livsmedelsbutiken och köpte hem helt bovete, quinoa och avokado – så att jag kan ge mig själv grymma frukostar och mellis, samt kolhydrater till lunch/middag.

Helt bovete kan vara min absoluta favorit av livsmedel – men det har inte funnits i vårt skafferi de senaste året… Jag älskar denna mättande ört, för att göra gröt på, ha i smoothies eller baka på. Dagens frukost gjordes på helt bovete och toppades av en galet god cashewgrädde.
Vill du inspireras till fler smarriga recept med bovete, klicka här!

Bovetegröt med cashewgrädde

Bovetegröt med cashewgrädde
Blötlägg 1 dl vardera av helt bovete och naturella cashewnötter, över natten, i separata skålar. Skölj av noga innan du sjuder bovetet med lite vatten och kokosgrädde, smaksätter med kardemumma, och har i blåbär i slutet.
Under tiden, mixa nötterna med lite vatten och en bit banan (för sötma) till gräddig konsistens. Toppa din gröt med grädden, kanske lite pumpafrön och extra kardemumma – n j u t !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *