Stillhet

Det finns många sätt att finna stillhet på, det gäller att hitta sitt eget sätt och att utöva det varje dag. Kanske tänker du “Jag har inte tid” “Hur ska det gå till?”

Jag vet, ibland kliar det i kroppen av alla MÅSTEN som behöver mig och min uppmärksamhet. Tanken på att då sätta mig ner och tomglo, landa i en guidad meditation eller Yoga Nidra skapar motstånd inuti. Men jag vet också hur mycket bra det ger mig att ta dessa minuter av stillhet – för mig själv! Det går ju liksom inte att ge av sig själv om du först inte har fyllt på…!

Även om jag har en fri vardag, med mycket luckor för att bara vara, har jag svårt för att få till det. Att jag måste prestera, måste göra, måste jobba, måste plocka… Är man van vid att få cred för det man gör inte den man är, är man van vid att flytta gränsen längre bort från sig själv genom att “bita ihop” “hålla ut” så är det enklare att GÖRA än att VARA. Prestationsprinsessan finns där någonstans även om hon inte alls är lika högljudd, såsom det var för 3-4 år sedan – då jag inte stod ut med att vara med mig själv i tystnad – alls. Ville döva det som egentligen behövdes tas om hand genom att ständigt vara igång med något.

Så vad har skiftat, vad har hänt som gör att jag allt mer ser till att få daglig stillhet? Egen praktisering av stillhet, samtal med vänner, läsa/lyssna till böcker som inspirerar, lyssna inåt, att släppa på prestigen och att gråta.

Vad behöver jag nu?

Den frågan ställer jag mig själv allt oftare, i stundens hetta och i stillhet. Frågan hjälper mig att Kalibrera min inre kompass som Vevve så klokt säger.
– Jag skriver i min Tacksamhetsdagbok, nästan varje dag. Vilket från början var en prestation i sig – att skriva varje dag OCH att fylla upp alla rader
– Jag mediterar eller utövar yoga nidra, varje vardag
– Jag går promenader utan att ta med mig mobilen och hörlurar
– Jag affirmerar och applicerar olika eteriska oljor på min kropp och andas in dom.

I am connected

Mejram, applicerad vid naveln

Jag har lyssnat till Hälsobalansen och kommer efter att ha kartlagt min hälsa efter Dr Rangan Chatterjees fyra nycklar göra fler tillägg och förändringar för att komma i mer balans och harmoni.

Hur och vad gör du för att landa i stillhet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.