Yoga Nidra i skogen

Publicerad den:12 juni 2020
By Härliga Var Dag

Jag älskar att landa in i stillhet och Yoga Nidra är guidad djupavslappning som för mig är som att linda hela kroppen och sinnet i mjuk bomull. När vi låter kroppen få stilla sig och landa mot underlaget, och guidas in i kroppen så hamnar hjärnan i ett mellanläge av vakenhet och sömn. Yoga Nidra i skogen, är trettio minuter för Dig – helt fritt från krav och prestation.

Yoga Nidra har många fördelar, bla så påverkas våra hormoner såsom dopamin, serotonin och GABA vilka balanseras, även vårt nervsystem påverkas och vi landar i det parasympatiska nervsystemet där kroppens förmåga till läkning och återhämtning sker.

Du kan inte misslyckas eller göra fel, och du kan återkomma så många gånger du vill till samma Nidra. Varje stund på mattan kommer att ge dig just det Du behöver just nu. Ibland somnar man, ibland är man mjukt medveten hela tiden. Vet du med dig att du har svårt att stilla kroppen och sinnet, kan man med fördel göra en Nidra i anslutning till ett träningspass där du laddat ur kroppen, eller varför inte i samband med att du ska sova, liggandes i sängen.

Jag föredrar att göra min Nidra med hörlurar för att få ljuden till mig direkt, men det är en smaksak. Oavsett, se till att du har “stör ej” aktiverat eller ljudlös på din enhet. Om du kan, nu under sommaren varför inte göra denna utomhus på en brygga, i gräset eller annan favoritplats.

Jag är så glad över att kunna ge dig denna Yoga Nidra och inget skulle göra mig mer glad än om Du hörde av Dig med Dina tankar om hur Du upplevde den. Kanske vill Du dela den vidare till någon Du vet behöver en halvtimme av djupavslappning <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor.