Hoppa till innehåll

Glutenfri filmjölkslimpa

Vill du ha ett recept du inte kan misslyckas med? Vill du baka en limpa som är enkel att göra och ännu lättare att äta? Denna filmjölkslimpa är just det, och lite till. Den är fri från gluten och ägg, och du kan såklart göra den laktos eller mjölkfri om du behöver.

Jag älskar bröd, även om min mage inte gör det alla gånger. Detta bröd har min mage godkänt och jag älskar smaken av det samt hur enkelt det är att göra. Det är rikt på fibrer, mättar bra och gör sig riktigt bra i brödrosten om man vill.

Prova alltid om brödet är färdiggräddat med en sticka (det ska vara liiiite kladdigt), och låt ditt nybakade bröd svalna i formen, sedan skär du det i bitar och kanske fryser in hälften. Välj om du vill använda rivet äpple eller riven morot – båda är lika goda!

Mina brödkryddor var slut, så jag valde att använda två eteriska oljor – fänkål och kummin. Två droppar vardera lyfte smaken massor på detta bröd!

Glutenfri filmjölkslimpa

 • 50 gr bovetemjöl
 • 380 gr havregryn eller havremjöl
 • 1 dl havregryn
 • 2 tsk bikarbonat
 • 1 tsk salt
 • 1½ msk chiafrö
 • 2 tsk psylliumhusk
 • 2 tsk brödkryddor
 • 7 dl filmjölk
 • 2 msk sirap
 • 1 rivet äpple eller morot
 • ½ dl solroskärnor

Sätt ugnen på 200°. Mixa havregynen om du inte har ett färdigt mjöl. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ner de blöta ingredienserna samt äpple/morot. och blanda ihop till en kletig smet. Smörj en limpform med olja, häll ner smeten och toppa med solroskärnor.
Sänk värmen till 180° och grädda brödet längst ner i ca 60 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *