Hoppa till innehåll

Du är portvakten till ditt hem!

I november släpptes en studie genomförd i 34 länder där man granskat 39 produkters innehållsförteckning. Det är skrämmande resultat – men jag är glad över att detta äntligen lyfts och får ta plats! Med denna nya kunskap blir det enklare att vara portvakten till ditt hem!

Allt du som konsument väljer att köpa hem, har effekter på din hälsa och välmående. Diskmedel, tvättmedel, smink, hårvård & hudvård osv Mitt hem ser helt annorlunda ut idag än för sex år sedan, innan jag började göra efterforskningar om vad innehållsförteckningen står för – egentligen.

Gör din efterforskning

Det är skrämmande att ta till sig av detta, jag minns själv hur ARG jag blev när jag lärde mig om detta. Hur är det möjligt att företag gör såhär? Naiv – ja det har jag blivit kallad många gånger, för att jag alltid väljer att tro gott om människor (har aldrig förstått det där med storhetsvansinne och att tjäna pengar på andras lidande…)

När jag lärde mig om detta, så var jag snabb att genast granska alla våra skåp hemma, och det var inte mycket som lämnades kvar. Det mesta åkte i en påse vilken jag åkte med till återvinningsstationen med, och lämnade vid “Farligt avfall”… Därefter har jag med tiden bytt ut till allt bättre produkter hemma, till att idag handla ALLT vi behöver från EN webbutik.

Giftfritt hem?

Vi städar, tvättar och diskar med schyssta produkter – som INTE är farliga att andas in när de används, som INTE påverkar mina eller mina barns hormoner. Vi duschar, smörjer in och använder deodorant och parfymer som INTE är skadliga för våra vattenlevande organismer när de spolas ut i vattnet.

För två år sedan fick jag veta att jag har en allergi mot syntetiskt framställda dofter och parfym. Det var spiken i kistan för att övergå från alla konventionella produkter i vårt hem och jag bytte ut mitt smink (som gav mig “spindelnät” i huden och en mascara som fick mig att gråta). Därefter har jag blivit väldigt uppmärksam på min omgivning och känner av doften av parfymerat tvättmedel, sköljmedel, konventionella deodoranter och parfymer – jag tappar andan. För att inte tala om sk doftfräschare som återfinns i offentliga toaletter, i taxi eller kanske hemma hos dig?

Jag har gjort det enkelt för dig, och skapat denna nedladdningsbara PDF där jag sammanställt de nio värsta bovarna att se upp med. Klicka på bilden nedan!

Nyhetsmorgon rapporterade om resultaten av studien som gjorts. Gör din efterforskning, och när du är redo för att städa ut dina skåp hemma och fylla på med hållbara, växtbaserade produkter fria från hormonstörande- och cancerframkallande ämnen – hör av dig till mig! Jag hjälper dig att skapa ETT konto på EN webbutik för ALLT du behöver!

DU ÄR PORTVAKTEN TILL DITT HEM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *