Hoppa till innehåll

Ett starkt avslut

Det är tre veckor kvar av 2020, ett år som varit annorlunda och utmanande på så många vis. Intentionerna och drömmarna som jag (och du) klev in i året med blev minst sagt omkullkastad tack vare pandemin. Jag tänker att året ändå är värt ett starkt avslut, och delar med mig av en kraftfull ritual att göra!

Kanske är du van vid att summera året som gått, blicka tillbaka och känna alla möjliga känslor för det som varit? Kanske hjälper de dig att sätta en ny riktning för året som väntar på dig?

Ibland vill man bara stoppa huvudet i sanden, vända blad, lägga sig under täcket och SKITA i allt. Vakna upp och ge sig själv en nystart! Tex på en måndag, ett månadsskifte och särskilt vid nyår.

Något som verkligen gjort skillnad för mig är att först hjälpa mig själv till ett starkt avslut av det jag vill göra upp med. Jag upplever att besvikelsen, ilskan, sorgen och frustrationen inte ligger i vägen för det jag vill skapa istället – och det är så kraftfullt. Då bär jag inte längre med mig den energin in i det nya.

När jag utför olika rutiner, använder jag mig alltid av eteriska oljor för att förstärka. Till denna rutin sprayar jag med en “Clean Energy” i rummet jag sitter i, samt runt mig själv. Tar en droppe Transformation eller Release i handflatan och andas in ett par djupa andetag. Låter mig själv få landa in i stunden.

Rutin för avslut och början på något nytt

Denna rutin går att applicera på det mesta du vill avsluta eller förbättra, ett arbete, en relation osv

Du behöver:

  • Avsätta tid, minst 15 min
  • Papper och penna
  • Ljus eller tändare

Frågeställningar att fundera över och svara på, låta pennan flöda på pappret utan filter eller censur.

Vilka känslor står i vägen för mig för att känna tacksamhet och uppskattning för året som varit?

Skriv ner ALLT som dyker upp – ilskan över att det inte blev som du tänkt, sorgen över det inte kunnat göra, smärtan över att inte få träffa osv

När du är klar – LÄS din text sedan är det dags för att ELDA upp, riva sönder eller knöla ihop ditt papper och kasta det!

Dags för del två, skriv återigen ner på ett papper!

Jag är tacksam över…

Jag uppskattar….

Låt allt det du är tacksam över få ta plats inom dig. När du är klar – läs gärna brevet högt så att du också kan HÖRA din egen tacksamhet. Detta papper sparar du med fördel någonstans. Du är nu redo att kliva in i det nya med en helt annan energi!

Jag vore så tacksam över att höra dina reflektioner efter att du gjort detta! Finns det någon Du tror behöver denna rutin – dela den vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *