Hoppa till innehåll

Chakrabalansering med pendel

För någon vecka sedan blev jag uppmärksammad på denna kraftfulla chakrabalansering och har sedan dess gjort den, nästan varje dag. Det tar bara några minuter och jag gillar hur de påverkar mig.

I augusti var jag på en workshop där jag introducerades till att jobba med en pendel. Det var något helt nytt för mig och jag blev förstummad över tekniken och har försiktigt använt mig av min pendel, på olika sätt. När jag sedan såg denna balansering med hjälp av en pendel kände jag tydligt att detta är mitt sätt att använda den på just nu.

Chakra är sanskrit och betyder hjul, vilka symboliserar 7 energipunkter i kroppen längs med ryggraden. Dessa olika punkter är kopplade till element, färger, känslor mm En chakrabalansering uppmärksammar subtila energier i kroppen och balanserar den. Jag har själv upplevt detta tydligt varje gång – hur jag mår innan och efteråt är påtagligt, med en ökad närvaro.

Hur gör man en chakrabalansering?

Du behöver:
– En pendel i kristall (alternativt ett halsband med kristall)
– Avsätta ett par minuter
– Eterisk olja, tex Frankincense

Börja med att ta några djupa andetag, har du eterisk olja så använd den. Tona in i dig själv, håll din pendel mot hjärtat. Därefter håller du den över kronchakrat och inväntar en jämn puls eller rytm i hur pendeln rör sig, förflytta sedan pendeln att vara framför pannchakrat och invänta jämn puls eller rytm. Fortsätter på samma vis tills du pendlat igenom alla sju chakran.

Om det är så att pendeln stannar eller rör sig i ny takt, så invänta tills den balanserats. När sker för mig brukar jag blunda, och upprepa “Jag är” tills jag känner att pendeln rör sig jämnare igen.

Du kan såklart använda dig av det mantra som är kopplat till chakrat om du vill och kommer ihåg dom.

Jag har gjort en kort film, om du hellre vill se hur jag gör.

Min pendel är från Butik Kalcit i Åkersberga, och workshopen hölls av Nadia Wallin, och chakrabalanseringen har jag lärt mig av Elisabet Isaksen. Berätta gärna för mig hur det var för dig, eller om du har några frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *