I veckan fick jag reda på, genom tungdiagnostik, att jag har vad som kallas för “läckande tarm”. Det innebär att tunntarmens slemhinna släpper igenom mer än vad det är tänkt och på så vis skapas över tid en inflammation i kroppen. Detta kan uttryckas på olika sätt, och jag har blundat för min kropps signaler. Efter att mackorna gjorde entré igen, så har det varit enklare att stilla hormon-obalansen genom att äta fel sorts snabba kolhydrater. Belöningen för kroppen är blixtsnabb (du kan läsa mer om det här).

Tacksam för min kunskap jag har efter utbildningen till kostrådgivare, min nyfikenhet att lära mer och tillgången till artiklar att läsa om detta. Min inställning är #kroppenärfantastisk och nu påminner jag mig själv om vad jag kan påverka för att må så bra som möjligt – på alla plan.

De förändringar jag gör från och med nu, för att stötta min kropp är följande:

TAR BORT:

  • Gluten
  • Socker
  • Mjölkprodukter

LÄGGER TILL:

  • Mer fibrer, minst 30gr/dag
  • Mer grönsaker och bär
  • Ta mina kosttillskott varje dag (probiotika på kvällen, vitaminer och mineraler på morgonen tillsammans med ljummet vatten som innehåller pulver av nässla och nypon)
  • Sova ordentligt
  • Starta dagen med djupa andetag

Det som har varit svårast för mig en lång period är just mellanmålen OCH att äta mig mätt på lunch och middag. Detta leder till småätande och att kika i kylskåpet – ta en macka, och sno några godisbitar från skåpet. Ibland blir det 3 mackor och 100g godis – per dag. I tillägg har jag inte ätit tillräckligt med fibrer från grönsaker och frukt.

Du kan läsa mer om läckande tarm här. Om du vill få personlig stöttning och hjälp, kontakta Stina Persdotter som skapat “Holistic Circle”. Min egen resa till att läka min läckande tarm kan du följa på Instagram, och uppföljande inlägg här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *