Hoppa till innehåll

Greenwashing – Du har makten!

Att se över de kemikalier som finns i vårt hem och vilka vi dagligen använder i vår skönhetsrutin, på oss själva och våra barn gör skillnad för vår hälsa. Kanske har Du ännu inte kopplat Ditt mående till vad Du dagligen kommer i kontakt med, förrän Du börjar rensa ut Dina produkter Du köpt. Allt vi väljer att köpa hem har påverkan på din hälsa och ditt välmående.

Visste du om att du genom att tvätta ditt ansikte, smörja in dig, applicera ditt smink, dina hudkrämer, deodorant, parfym, mm utsätter dig själv för en mängd olika ämnen vilka är kända för att orsaka allergi, vara hormonstörande eller cancerframkallande? Som kvinna är Du extra utsatt då vi applicerar renögring, mjukgörare, serum, smink, solkräm, hårprodukter, parfym mm

Huden är kroppens största organ och vad vi väljer att applicera på den, vad vi väljer att tvätta våra kläder med, städa vårat hem osv – kommer över tid påverka vår hälsa. Det kallas för bioackumulering. Kanske har du en “svängig” hormoncykel, migrän, huvudvärk, spänningar och värk, känslig hy?

Vad är Greenwashing?

2015 lärde jag mig om Greenwashing för första gången, blev chokad, arg, frustrerad över hur jag blivit lurad i affären, på apoteket och hälsokosten. När jag kollade innehållsförteckningen på mitt ekologiska och ej djurtestade smink gömde sig PEG och parbener, i min ekologiska hår- & hudvård fanns både SLS, mer PEG och parfymämnen, i våra ekologiska städprodukter – varningstext om giftigt innehåll för människa och natur. INGET av dessa produkter finns kvar, de åkte i soporna till återvinningsstationen och jag har steg för steg bytt ut en sak i taget.

Greenwashing – är ett fenomen som företag använder sig av för att få oss konsumenter att tro att deras flaska med tex deodorant, bodylotion, smink eller handdiskmedel är schysst för Dig och Din bebis. Att det inte har en negativ påverkan på miljön vid framställning eller användning, samtidigt som företaget har ett syfte att öka sin vinst. Greenwash, som betyder grönmålning eller gröntvättning, handlar om att framställa något som är bättre för miljön än vad det i själva verket är.

I själva verket har de maskerat sitt innehåll med hjälp av en bild, eller en logga på ett blad eller tom använt sig av ett namn på produkten som får oss att tro vi gör ett bra val. Se upp med ord såsom:
– bio
– eco
– naturligt
– organic
– green
– hållbar
– nedbrytbar

Det betyder oftast INGENTING och vilseleder oss, framförallt om vi inte vänder på förpackningen och läser dess innehållsförteckning.

Ladda ner gratis PDF

Jag har gjort det enkelt för Dig att lära dig om de nio värsta bovarna, i min mening, att se upp med i ditt hem. Du kan enkelt ladda ner den genom att klicka på bilden nedan.

Blir Du överväldigad, arg och frustrerad? Du är inte ensam, jag har varit där själv och blir fortfarande arg över att se vilseledande reklam och produkter som saluförs. MEN jag slipper komma i kontakt med de i mitt hem, och får med ett klick hem ALLT jag behöver till min dörr – giftfritt och fyllt av välgörande ingredienser. Smink, hårvård, hudvård, tandkräm, städ- disk- & tvättmedel som gör rent med rent samvete.

Greenwashing - du har makten
KLICKA PÅ BILDEN


Jag är passionerad över att hjälpa Dig på Din resa mot bättre hälsa och finns här när Du undrar över något, vill få tips eller ha min hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *