Hoppa till innehåll

Semmelkladdkaka

Årets semmeldag är snart här och jag ÄLSKAR smakkombinationen av mandel, kardemumma och len grädde. Genom åren har jag lekt fram olika “semlor” att njuta av till frukost, såsom semla goes chiapudding och semla goes bovetegröt. Förra året gjorde jag denna semmelkladdkaka och kom på att aldrig delade det receptet med Dig.

Semmelkladdkaka

För att göra denna fantastiskt goda kladdkaka behöver du:

  • 10 dadlar
  • 3 eko ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk mandelsmör
  • lite vaniljpulver

Gör så här:
Smörj en springform (min är 16cm) med kokosolja och bröa med lite mandelmjöl. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa. Grädda i 150 grader tills kakan nästan stannat men fortfarande är kladdig, ca 15 min.

Servera med vispad kokosgrädde och NJUT!

Hur äter Du helst Din semla? Är Du liksom jag tokig i smakerna av det och gillar att prova på nya varianter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *