Hoppa till innehåll

Känsla före form

Får Du skapa fritt på Ditt arbete? Vara kreativ och i flow? Det är något av det bästa jag vet med mina arbetsdagar – när jag får vara kreativ och skapa. Att skapa flöden till en Vinyasa på yogmattan är roligt, att se deltagarna ta de till sig är fantastiskt och att möta deras blick när klassen är slut – kan inte tänka mig en bättre belöning.

Att gå på Vinyasa med mig är en lekfull stund då du nyfiket får utforska och möta din kropp just nu. Ingen “yogapolis” som talar om att det finns rätt och fel. Upprepande flöden som för varje nytt varv bjuder dig till något mer. Känslan i din kropp kommer alltid före formen, tiden i positionen låter dig navigera inifrån och ut – vill jag vara i stillhet – vill jag röra på mig – var känner jag stabilitet och expansion – var saknar jag kontakt – var finns motstånd?

När kroppen får visa vägen och andetagen är med dig, tystnar tankarna och bruset, nervsystemet blir lugnare för varje varv och älskar upprepningen, förhoppningsvis kommer Du till en plats av närvaro i kroppen som vet vägen.

Min intention är alltid att guida dig in, med nyfikenhet, att locka dig till platser i kroppen. Det är dynamiskt, svettigt och stilla. Musik Du känner igen, kanske sjunger Du med eller vill röra Dig med musiken. Texter som kopplar till temat och eteriska oljor för den som vill.

Yogaklassens uppbyggnad

Varje månad har sin sekvens, sitt tema, men Du känner igen uppbyggnaden av klassen som kommer igen.

 • Landa med andetaget
 • Liggande, sittande, fyrfota positioner
 • Någon variant av solhälsning
 • Tre varv av Vinyasaflöde – för höger & vänster sida
  1 – basen du alltid kan komma tillbaka till
  2 – lite mer utforskande och lekfullt
  3 – avslutar i en peakposition
 • Solhälsning för att möta golvet och avslutande mjuka positioner
 • Stilla vila

Temat just nu är “Kärnan” och fokus på expansion av sidokroppen, peakpostionen är flytande halvmåne som övergår till flower pose/standing bow.

Du är välkommen att boka mig till Ditt företag på stående tid eller enstaka tillfällen. Jag håller fast klass varje fredag morgon kl 06:45-07:30 på K4 Naprapati & Träning – kan inte tänka mig en bättre start på veckans sista dag än så!

Du kan läsa mer om YOGA och FÖRETAG genom att klicka på länkarna.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *