Hoppa till innehåll

Pollensäsongen är här

Känner Du av våren och pollen? För många av oss är det en utmanande tid, och kroppen svarar på det partiklar som träden och växter släpper. Under många år var jag väldigt känslig under den här perioden på året och följde alla knep, såsom att tvätta rent ansiktet och händer, vädra tidigt på morgonen, börja med allergitabletter vid minsta känning.

För ca 10 år sedan kom jag i kontakt med ett svenskt kosttillskottsföretag och började ta del av deras utbildningar som ambassadör för företaget. Något jag lärde mig hos dom var att året runt äta tillskott av MSM pga dess gynnsamma effekter på kroppen. Sedan dess har jag gjort det, och när mina tabletter var slut och jag missade att köpa hem kände jag av mina besvär på våren direkt. Jag tänkte därför dela med mig av:

Mina tre bästa tips för att stötta kroppen under pollensäsongen:

  • MSM – i förebyggande syfte
  • Pollentrion & Allergirollern – för att stötta och förebygga och reparera
  • Diffuser – för att stötta

Vad är MSM

MSM är en förkortning av MetylSulfonylMetan, vilket är en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen samt återfinns i alla växter och djur.

MSM är en viktig beståndsdel i att bygga kollagen, ett protein som återfinns i hår, hud, naglar, slemhinnor, brosk och bindväv. MSM gör att kroppen enklare kan göra sig av med toxiner samt ökar syreupptagningen, det kan i början kännas av när du börjar äta detta tillskott – att en utrensning startas. Kanske märker Du också att (allt) Ditt hår växer snabbare – jag fick tex börja ta hand om mina ögonbryn allt oftare när jag började äta MSM. Börja i liten dos, och öka successivt till underhållsdos, och inta året runt.

Kroppens alla slemhinnor stöttas, vilket gör att tex får du ett ökat näringsupptag i tarmen, pollenpartiklar fastnar inte lika lätt i näsans slemhinnor och om du lider av snarkningar kan även detta bli mildare.

Inta gärna MSM tillsammans med C-vitamin för ett ökat upptag och syntetisering i kroppen. Jag äter sedan två år mina kosttillskott från Young Living och deras Sulfurzyme kombinerar MSM med C-vitamin från gojibär. En tablett tas helst 1 timme före eller efter måltid, 1-2 ggr per dag.

sulfurzyme
Kontakta mig om Du vill handla, eller klicka på bilden.

Pollentrion & Allergirollern

Alla eteriska oljor är antiseptiska – dvs motverkar patogena bakterier – och skyddar ditt inre. Genom doftsinnet motverkas reaktion tack vare kraftig antioxidant inverkan (motverkar att syre reagerar).

För att stötta kroppen och lindra känningar så använder vi oss av den sk Pollentrion. Den innehåller tre eteriska oljor och rollas på huden, på områden där solen inte når (pga den fotosensibla eteriska oljan lemon). Denna rollas flera gånger om dagen när det behövs samt att dessa tre även sprids i diffusern (se nedan punkt).

Allergirollern, börjar användas i månadsskiftet februari/mars och stöttar i förebyggande syfte, då den i svag dosering “retar” kroppens svar på det den är allergisk mot och gör den över tid starkare och mindre känslig i sitt svar. Den rollas under fötterna på trampdynorna, 1-2 gånger per dag.

pollentrion
Kontakta mig om Du vill handla, eller klicka på bilden.
allergiroller
Kontakta mig om Du vill handla, eller klicka på bilden.

Jag använder mig av Young Livings eteriska oljor, då jag endast vill ha det bästa på marknaden. Se till att Du använder eteriska oljor av hög kvalitet, och vill Du köpa oljor genom mig så får Du alltid ett extra erbjudande samt mig som Din Botaniska Aromaterapiguide!

Diffuser

När du sprider oljorna med vattenångan från en sk doftspridare (eller på annat sätt inhalerar) kan dess molekyler absorberas genom andningen.

Beroende av vilken olja som används kommer olika fysiologiska reaktioner att ske, genom att hjärnan tex signalerar om frigörande av hormoner som får oss att bli avslappnade, mer alerta osv. Kroppen känner igen den kemiska strukturen av den eteriska oljan, vilken passar som en nyckel i ett lås, och reaktioner kommer att starta i kroppen som ett gensvar.

Det sker alltså både en kemisk och en fysisk respons i kroppen, och du kan uppleva en omedelbar effekt av de oljor du valt.

Det som är extra bra är att luften fuktas och stöttar våra slemhinnor i andningsvägarna, vilket är skönt dels under det torra vinterhalvåret och speciellt vid känningar av pollen. En mycket trevlig bieffekt är att Ditt hem doftar ljuvligt samtidigt som Du får ta del av aromaterapins nummer 1 – att läka med hjälp av doften.

diffuser
Kontakta mig om Du vill handla, eller klicka på bilden.

Jag är stolt Brand Partner för Young Living
#14210220

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *