Eteriska oljor

Vad är eteriska oljor?

Eteriska oljor har använts i tusentals år för sina terapeutiska egenskaper. Äkta eteriska oljor är väldigt koncentrerade och det krävs bara en liten mängd för att nå resultat. 

Det är lättflyktiga oljor som är utvunna ur växtriket och finns i buskar, blommor, träd, rötter, kåda och frön. Denna aromatiska essens skyddar växten från insekter, ogynnsam miljöpåverkan och sjukdom. Essensen är också nödvändig för att växten ska växa, leva, utvecklas och anpassa sig till sin omgivning och den ger växten sin doft. Dess kemiska struktur liknar den i människans och även djurens celler och vävnader. Därför identifierar och accepterar vi oljorna som ger oss liknande fördelar som när de var i växten.

Eteriska oljor är flera tusen gånger mer koncentrerade än örter. Oljorna tränger snabbt igenom huden och in i cellerna och färdas runt i blod och vävnader. Inom 20 minuter har oljan nått alla celler där den hjälper cellerna genom att öka deras upptagning och omsättning av syre, negativa joner, mineraler, vitaminer, enzymer och hormoner.

Varför ska man använda eteriska oljor?

Anledningen till varför man använder eteriska oljor är många. Vissa köper sig ett startkit för att få en fantastisk diffuser och på köpet kommer eteriska oljor för att förhöja stämningen, en annan vill ha hjälp att lindra pollenallerig, att sova bättre, minskad värk i kroppen, boosta sin hudvård. För min del har allt detta påverkats och den största anledningen, mitt varför är för att jag ville fortsätta städa ut kemikalier i mitt hem och leva mer hållbart! Du kan läsa mer om det här.

Hur använder man oljorna?

Oljorna används på tre sätt:
– Genom doftspridning
– Utvärtes användning
– Invärtes användning

– Använd aromatisk när du vill lyfta sinnena på olika sätt.
Vi använder dessa tex när vi ska sova. Då startar vi diffusern ca 30 min innan läggdags så är rummet fyllt av lugn och vi somnar snabbt.
Andas in den eteriska oljan direkt ur flaskan, eller applicera i ditt hår

– Använd på huden och massera in där du önskar, eller tillsätt några droppar i din ansiktsrutin mm.

– För invärtes bruk kan man fylla oljorna från pluskollektionen i en kapsel och svälja eller tex ta en droppe av tex DiGize+ i ett stort glas vatten för att stötta magen.

Jag och min familj använder oljor från Young Living vars oljor är i särklass när det kommer till kvalitet och renhet. Young Livings kvalitetssigill “Seed to seal” garanterar varje flaskas innehåll, till 100% och använder sig ev hållbara och ekologiska odlingar, fria från GMO och varje produkt är fri från parbener, ftalater, SLS och är istället växtbaserad kraft! Jag brinner för att dela med mig om de eteriska oljorna i startkitet, ge tips på blandningar till doftspridaren och recept på rollers och andra produkter som du enkelt tillverkar med oljorna.

Har du inte tidigare kommit i kontakt med eteriska oljor så hjälper jag dig mer än gärna att svara på dina frågor. Vad du än undrar över om oljorna, startkiten, recepten eller något annat så kontakta mig så hjälper jag dig.

Startkitet – att bli medlem!

När du blir medlem i Young Living får du ditt startkit rabatterat med över 40% än om du själv skulle plockat ihop samma innehåll. Ditt medlemskap är inte bundet till fler köp, men du har som medlem alltid 24% rabatt på dina kommande köp och på ALLT i webshopen! Det finns kosttillskott, växtbaserad städprodukter, smink, hudvård, hårvård, babyserie mm

Bästa sättet att lära känna oljorna är att beställa ett startkit med en diffuser, eller sk doftspridare.  Doftspridaren fungerar både som en luftfuktare, vilket är suveränt under vinterhalvåret då luften inomhus är torrare, och som en nattlampa som samtidigt kan sprida välgörande dofter. I startkitet kan man välja på tre olika doftspridare.

Dewdrop, en specialdesignad diffuser med upp till tio timmars kontinuerlig spridning, automatisk avstängning, och tio rogivande ljus. Dewdrop samt 12 st oljor kostar 1563 kr.

Dewdrop

Desert Mist, en Marockoinspirerad diffuser med upp till tio timmars kontinuerlig spridning, automatisk avstängning, och tio rogivande ljus. Desert Mist samt 12 st oljor kostar 1563 kr.

Aria, är gjord av glas och trä. Den sprider doften i upp till tolv timmar, kan lysa tio olika färger, spela inbyggd avslappningsmusik eller egen musik via mobilen och styrs via en fjärrkontroll. Aria och 12 oljor kostar 2539 kr.

Aria

Man kan köpa sig sitt kit via Klarna och själv välja hur man vill betala sitt köp! Jag hjälper dig med hur man gör!

När du blir medlem och köper ditt kit genom mig, så får du tillgång till utbildningsgrupper på Facebook, inbjudan till olika event och workshops, sk “Make n take” eller “Ditch n switch” och ett stort team av oljeanvändare världen över som alla vill hjälpas åt! En gång i månaden skickar jag även ut ett nyhetsbrev med tips och ny kunskap som jag förvärvat.

Jag vill veta mer/jag vill köpa mig ett eget startkit!