Lins- & rårisbiffar

En maträtt som med lite planering tar 20 minuter att laga mitt i veckan! Jag brukar se till att koka upp mer än vi behöver av ris, bulgur, quinoa när vi äter – för att snabbt kunna ha till en lunch eller som en ingrediens i en av de andra dagarnas middagar.

Linser finns att köpa färdigkokta, men det blir både godare och billigare att koka sina egna. Tidigare idag kokade jag 2 dl röda linser i 4 dl vatten och en msk buljong (Renee Voltaires “citrongräs & chili”). Det tog 15 min och det kan man ju göra under tiden man äter frukost tex.

lins & rårisbiff

Lins- & rårisbiffar, 12 st
– 4 dl färdigkokta linser
– 4 dl kokt råris
– 1 finriven eko morot
– 1 vitlöksklyfta
– 2 tsk garam masala (kryddburk)
– 1 1/2 tsk gurkmeja
– 1 tsk chilipeppar
– 1 tsk örtsalt
– 2 tsk potatismjöl
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar (peppar gör att upptaget av gurkmeja ökar med 2000%). Forma till biffar och stek i olja på medelvärme, ett par minuter per sida. Vi serverade med myntasås, en skiva mozzarella som smälte gott, avokado, sallad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.