Med en del rester kvar av sötpotatismos i kylen bakade jag en god kaka! Letade upp ett recept, la till och tog bort ingredienser och bakade. Den blev väldigt god, och med en liten burk pumpapuré kvar i kylen ska jag baka en till!

Sweetpotato cake:
– 40 gr havregryn
– 100 gr turkisk yogurt
– 60 gr vasslepulver (vanilj)
– 200 gr sötpotatismos eller pumpapuré
– 1 tsk kanel
– 1/2 tsk vaniljpulver
– 1 tsk kokossocker
– 1 krm salt
– 2 eko ägg
– 2 rutor mörk choklad (till topping)
Blanda alla ingredienser (förutom chokladen) i en hög mixerbunke och mixa. Häll smeten i en bakplåtspappersbeklädd form, in i ugnen på 175gr i 28 min. Ta ut och låt svalna. värm chokladen och ringla över kakan. NJUT!
image

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.