Det här kan vara den snabbaste snabbmaten- currytonfisk! Min storasyster bjöd på den för snart 20 år sen, och jag har hållt fast vid den. Snabbt, gott och billig mat att slänga ihop – perfekt en vardagkväll när tiden inte finns men man vill äta bra mat och fylla kroppen med näring. Vi äter bön- eller rispasta till, samt gör en stor sallad som toppas med avokado.
Currytonfisk med bönpasta:
– 1/2 purjolök
– 4 burkar tonfisk i vatten
– 3 dl (havre)grädde
– mangocurry, curry, salt och peppar
– lite olja att steka i
Skär löken i bitarn och fräs den mjuk i olja. Tillsätt curry och fräs lite till. Ha i den avrunna tonfisken och rör om. Tillsätt valfri grädde och låt stå på medelvärme medan du kokar upp pastan och skär salladen. Smaka av såsen.
Pingback: Veckans matsedel v10 | Härliga Var Dag